dijous, 30 d’octubre del 2014

MARIA CASTANYERA I UNA RECEPTA PER A LLEPAR-SE ELS DITS!



ÉS TEMPS DE PANELLETS, MONIATOS I CASTANYES!



Com ja sabeu, és tradició que cada 31 d'octubre se celebri la Castanyada, on no hi poden faltar les castanyes, les panellets i els moniatos!

Per si no coneixíeu el conte de  la Maria Castanyera, aquí el teniu:







Aquest any sembla que torrarem castanyes amb màniga curta! Tot i així, això no impedirà que poguem gaudir d'una jornada ben especial. 


A l'escola, algunes classes ens han fet els panellets, per si els voleu fer a casa, us en deixem una recepta ben fàcil i boníssima!




Primer de tot, mans i nassos ben nets! I si no és així, no patiu, el forn ho crema tot!




Ingredients:



1 kg. d’ametlles senceres, crues i pelades

1 kg. de sucre

1 patata sencera bullida

150 gr. de pinyons

1 pot de cireres confitades

1 copeta de grosella

1 bossa de xocolata en pols

100 gr. de coco ratllat

3 ous

Preparació:


  • Reserveu unes quantes ametlles senceres per decorar. Bulliu la patata amb pell, l’aneu punxant per saber quan està cuita, li traieu la pell quan estigui freda i la reserveu. La resta de les ametlles les passeu per la picadora, les barregeu amb el sucre i afegiu una mica de patata. Us ha de quedar una massa molt ben barrejada.

  • La deixeu reposar unes hores, podeu fer la massa el dia abans i l’endemà feu els panellets. Dividiu la pasta dels panellets en 4 boles aproximadament iguals. Cadascuna serà d’un sabor diferent.

  • Panellets de xocolata: La primera part de massa la barregeu amb la xocolata, aneu afegint xocolata fins que quedin del seu color, feu les boles donant-li una forma arrodonida. Els podeu decorar amb una de les ametlles que teniu reservades.

  • Panellets de coco: La segona part de massa feu el panellets donant-li forma de muntanya. Poseu el coco en un plat i arrebosseu els panellets.

  • Panellets de cirera: La tercera part de la massa hi afegiu la grosella, no la tireu de cop. És millor anar-la afegint i treballant la massa. Si veieu que us queda molt xopa de grosella, val més no posar-la tota. Partiu les cireres confitades per la meitat i després doneu forma arrodonida als panellets i els guarniu amb mitja cirereta cadascun.

  • Panellets de pinyons: Separeu els rovells de les clares dels ous. Reserveu els rovells i bateu les clares. Afegiu a les clares d’ou els pinyons. Feu boles amb la resta de la pasta dels panellets. Els passeu per la clara i aneu prement perquè els pinyons s’enganxin als panellets.


  • Poseu els panellets en una safata del forn. Pinteu amb el rovell d’ou i un pinzell els panellets de pinyons, la punteta de dalt dels de coco i l’ametlla dels de xocolata. Els enforneu a temperatura mitja i aneu molt amb compte que es couen molt ràpid. Aneu vigilant els panellets quan estiguin cuits els traieu del forn i els deixeu refredar.


  • Els presenteu a la taula amb una copeta de moscatell o de vi dolç i unes quantes castanyes i moniatos cuits. Bon profit!


    US DESITGEM UNA BONA CASTANYADA!