dijous, 26 de febrer del 2015

JORNADA DE PORTES OBERTES


AQUEST DISSABTE 28 DE FEBRER ÉS LA JORNADA DE PORTES OBERTES DE L'ESCOLA MARILLAC.


A partir de les 10h es podrà anar a visitar l'escola per veure'n les instal·lacions i rebre'n informació. 

Sempre és agradable poder obrir les portes de l'escola a les noves famílies que hagin d'escolaritzar als seus fills/es. Marillac, l'escola més familiar del barri, pot estar ben orgullosa d'obrir les seves.

PER A MÉS INFORMACIÓ I CONSULTA D'HORARIS COMPLERTS DE LES JORNADES OBERTES FEU CLIC  AQUÍ.

dilluns, 23 de febrer del 2015

AGRAÏMENTS XERRADA DEL KRISTIAN OROZCO I PROPOSTA D'ACTIVITAT A CASA.



MOLTES GRÀCIES KRISTIAN!

Com ja sabeu, el passat 18 de febrer, el Kristian Orozco, life coach i expert en intel·ligència emocional va fer una xerrada per a pares i mares al teatre de l'escola.






Va ser una xerrada molt interessant en què el Kristian ens va explicar un breu resum sobre què és la intel·ligència emocional. Entre moltes altres coses, també ens va mostrar unes pautes d'actuació que podem fer servir amb els nostres fills i filles per tal que siguin més feliços en un futur.


El nostre agraïment a aquest gran professional i pare de dos fills de l'escola i també a totes les famílies que van poder assistir a la xerrada.


GRÀCIES FAMÍLIES DE L'AMPA.


Com cada any i gràcies a les vostres aportacions, el dia de Carnaval es va poder oferir un berenar a tots els nens i nenes de l'escola: entrepà i suc!








A VOLAR!
Un experiment en homenatge a Yuri Gagarin

Us proposem fer un dispositiu volador de baix pressupost.

Retalleu un rectangle de cartolina de 8x15 centímetres.




Doblegueu una ala de cada extrem de la cartolina.




Ara fabricarem la llançadora. utilitzem un llapis llarg com a mànec i dos llapis petits com a recolzament de l'ala voladora. Els fixem amb la cinta adhesiva.




Marca el centre de la cartolina i pinta els punts de suport de la llançadora. Mira que quedi ben centrats. Amb un altra llapis, practica un forat en cadascún d'aquests punts.



Aquests forats han de ser grans. Les puntes de la llançadora es recolzaran en ells d'una manera còmoda.
Però vigileu! ja que si son massa grans s'enfonsaran i l'ala quedarà trabada.

El llançament:
Posa l'ala voladora en el seu lloc, amb els alerons miran cap abaix i agafa la llançadora entre les mans.



Gira la llançadora ràpidament i observa que l'ala s'enlaira i surt volant com un helicòpter.




Bon viatge!



 font http://www.sortirambnens.com/

diumenge, 15 de febrer del 2015

AQUEST DIMECRES FORMACIÓ PER A PARES I MARES A L'ESCOLA



XERRADA SOBRE LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL A CÀRREC DE KRISTIAN OROZCO

El Kristian, pare de dos nens de l'escola, life coach i especialista en intel·ligència emocional, farà una xerrada al teatre de l'escola aquest dimecres 18 de febrer a les 18h

Recordeu que hi ha servei de ludoteca gratuït per als vostres fills/es. 

 
 

No us ho perdeu! és una activitat oberta al barri, pot venir qui vulgui. Si coneixeu a algú a qui li pugui interessar el tema, no dubteu en convidar-lo.


dilluns, 9 de febrer del 2015

FOTOGRAFIES XII TROBADA I MOSTRA DE GEGANTONS D'ESCOLA I ORDINADORS SUBVENCIONATS PER L'AMPA

 
TROBADA DE GEGANTONS

El  dissabte dia 7 de febrer, per les Festes de Santa Eulàlia, es va realitzar una activitat on hi van participar moltes escoles. Marillac va poder mostrar els seus dos gegantons, la Irene i en Pau que, portats i acompanyats per pares, mares, alumnes, altres familiars i mestres, van fer tot un recorregut pel centre de la ciutat.

Tothom va poder gaudir d'un matí divertit i ple de ritmes, gegantons i cap grossos.



Si en voleu veure les fotografies, feu clic AQUÍ.
 

ORDINADORS A L'ESCOLA


Tal i com vam explicar a l'Assemblea de l'AMPA a l'inici del curs, gràcies a les aportacions econòmiques de les famílies de l'escola s'han pogut comprar 45 ordinadors nous.


Sense la vostra col·laboració això no hagués estat possible!






 MOLTES GRÀCIES!

 

dilluns, 2 de febrer del 2015

LA SÍNDROME DE L'EMPERADOR

 
Quan es tenen fills/es, inevitablement es van creant unes expectatives a mida que van creixent: serà sa?, menjarà bé?, dormirà per les nits?, serà rialler/a?, sabrà resoldre petits conflictes?, serà capaç d'adaptar-se a tots els obstacles que es trobarà?, li agradarà estudiar?, tindrà amics i amigues? I un llarg etcètera.



També esperem certes coses de nosaltres com a pares i mares, maneres de fer que procurem creure que les durem a terme, que ho farem tal com pensem, que no tindrem problemes per educar igual o millor del que ho varen fer els nostres progenitors/es.


De vegades hi ha aquella frase que tenim gravada al cap, una frase que ens deia la mare una i altra vegada, que ens vam jurar i perjurar que nosaltres mai no la diríem als nostres fills/es i allà estem, mirant-los als ulls i repetint paraula per paraula la frase "maleïda" i pensant, ben endins, quina raó tenia la meva mare, ara l'entenc.

Doncs sí, al cap i a la fi, no sóm perfectes, ho fem el millor que sabem i podem, però hi ha moltes coses que se'ns escapen de les mans, que no hauriem sospitat mai que els nostres fills/es acabarien fent, perquè sovint pensem: això a mí (als meus) no em passarà. I per sort, en moltes ocasions és així! 

En altres casos, per desgràcia, es poden viure situacions límit, molt desagradables i ens podem sentir bloquejats, sense recursos perquè ja se'ns han acabat tots, sense forces.



A continuació podeu veure un article del diari Ara referent a la SÍNDROME DE L'EMPERADOR:

L’any 2005 Vicente Garrido, professor de pedagogia i criminologia de la Universitat de València, va publicar Los hijos tiranos: el síndrome del emperador (Ariel). Un llibre on dóna claus per conviure amb els fills tirans, nois i noies que desenvolupen el que ell anomena la síndrome de l’emperador. 
Són fills que abusen dels pares -habitualment més de la mare- sense que hi hagi causes socials que ho expliquin, amb uns pares que tot i no haver estat perfectes s’han fet càrrec dels fills i els han tractat amb amor. 
¿Uns límits laxes o l’hàbit de sobrepassar-los que tenen els fills els pot fer patir aquesta síndrome? El professor Garrido explica que els pares excessivament permissius tenen com a resultat uns fills capriciosos i irresponsables, però no uns fills violents, llevat que aquesta permissivitat impliqui una falta mínima d’atenció. Però llavors es tracta d’uns pares negligents. 

Es pot detectar la predisposició d’un fill a ser tirà si es donen tres claus fonamentals, que s’observen generalment en la segona infantesa, generalment dels 6 als 11 anys: 
 
1. Incapacitat per desenvolupar emocions morals autèntiques (empatia, amor, compassió, etc.). Això implica una gran dificultat per mostrar culpa i penediment sincers per les males accions.
2. Incapacitat per aprendre dels errors i dels càstigs. No serveixen de res les converses i les represàlies, ja que el nen busca el seu propi benefici, és víctima del seu egocentrisme.
3. Conductes habituals de desafiament, mentides i fins i tot actes cruels amb als germans i els amics.

Què haurien de fer els pares si els fills manifesten trets característics de la síndrome de l’emperador?

1. Desenvolupar de manera intencionada i sistemàtica les emocions morals i la consciències dels nois, donant-los oportunitats perquè practiquin actes altruistes i que en treguin lliçons morals.
2. Establir límits ferms que no tolerin la violència i l’engany.
3. Ajudar-los a desenvolupar habilitats no violentes que satisfacin el seu gran ego.
Un nen tirà es pot reconduir en funció de la seva intel·ligència i dels recursos econòmics dels pares, que els poden facilitar l’accés a l’ajuda especialitzada, explica Garrido. “En qualsevol cas -afegeix-, un especialista ha de tractar el nen i els pares sense els prejudicis habituals. El denominador comú ha de ser que els pares restitueixin el seu rol hegemònic a casa i rebin l’ajuda, i no la crítica, de les institucions de la infància”.