dimecres, 25 de març del 2015

RECOLLIDA DE TAPS SOLIDARIS PEL NACHO


ASDENT I EL NACHO

De totes les expectatives que se solen fer els pares i mares quan saben que esperen un fill/a, la que majoritàriament els passa pel cap és: que neixi sa o sana.

Els fills/es són el nostre tresor més preuat, són els que ens donen alè i els que treuen el millor i el "pitjor" de nosaltres, els que ens fan riure i plorar i de vegades les dues coses alhora, sovint també són el nostre motor, tot gira al voltant d'aquestes criatures que ens tenen amb la ment i el cor ocupats.

El que realment demanem és veure'ls créixer, poder estar al seu costat i poder agrair-los que el seu naixement ens ha donat l'oportunitat, l'immens regal de ser això, pares i mares.

L'Associació ASDENT està lluitant per ajudar a les persones que pateixen la malaltia de DENT. Al vestíbul de l'escola, podreu veure una capsa de RECOLLIDA DE TAPS SOLIDARIS per ajudar al NACHO, en podeu llegir la seva història AQUÍ.

L'Escola Marillac es caracteritza per tenir un esperit solidari i anima a participar a totes les famílies per recollir tots els taps possibles.




RECOMANACIÓ

Una mare de l'escola ens ha passat aquest vídeo que no us podeu perdre:
JORGE L. TIZÓN "EMPASTILLATS".




dimarts, 10 de març del 2015

LA VANGUARDIA: ENTREVISTA A RICHARD GERVER I RECOMANACIONS PEL CAP DE SETMANA


ARTICLE DE LA VANGUARDIA LA CONTRA

Una entrevista que no us podeu perdre sobre el sistema educatiu que realment porta a l'èxit.
*Cal enregistrar-se a la web per a poder llegir l'article complert.

Un pare de l'escola ens ha recomanat aquest article.

Si trobeu altres articles o activitats que penseu que poden ser interessants per a les famílies, no dubteu en enviar-nos-les. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
 
EL DISSABTE, ART EN FAMÍLIA

ARTenOBERT
Activitats familiars d'art contemporani per a petits i grans a l'espai EART

El dissabte 14 de Març..
A_ni_ma_ci_ó
Aquesta imatge forma part del projecte "Estados" de Julia Salgueiro
Més informació de l'artista: 

http://salgueirojulia.wix.com/arte

Video complet del projecte:
https://www.youtube.com/watch?v=thfef3OQBJs

Un cop al mes obrim l'espai EART per gaudir d'un matí en família. Creant una activitat oberta i flexible a la que pugueu sumar-vos a participar en qualsevol moment. Convidant-vos a explorar un tema a partir d'uns materials proposats i adonar-nos de tot allò que som capaços de fer creativament. 

Aquest mes EART acull A_ni_ma_ci_ó de Julia Salgueiro, activitat que neix del seu treball de recerca en el món del gravat,del registre del temps, del moviment i de la transformació de la materia.

Tindrem un gravat original per posar-hi color, pintar-lo, transformar-lo, com més ens agradi. Registrarem amb fotos tots els canvis que produirem, veurem com animar-los i descobrirem què passa amb els dibuixos!

Us hi animeu?
Per a més informació feu clic AQUÍ

I TAMBÉ, EL JARDÍ DELS OCELLS
Vine a conèixer més de 150 aus exòtiques d'arreu del món
El Zoo de Vilafranca del Penedès, una experiència espectacular!

Hi trobareu una gran col·lecció d'aus exòtiques provinents d'arreu del món! Podeu fer una visita guiada (45 minuts) o fer la visita al vostre aire.



Es troba en un ambient tranquil i enjardinat, envoltat de 3 parcs naturals, on el més joves de la família estaran encantats amb els conillets, esquirols i altres animals, i a més podran trobar totes les figures d'animals amagats al voltant dels tres senders ambientats.

 










 

El Jardí dels Ocells és un lloc excel·lent per passar un dia agradable en família.
Es poden veure ocells d'Àfrica, com les impressionants Vídues amb les seves cues llargues.
O el pobre Degollat que sembla que l’ha atrapat un gat.
Els Teixidors passen el dia teixint, però mai acaben la seva feina i d' Austràlia arriben els ocells més colorits: Qui no adora els Periquitos amb les seves mirades captivadores?
I els Diamants Papagai tenen vergonya!
Sembla que els Baberos porten pitets.
A més, qui no es queda enlluernat pels colors impactants del Diamant de Gould?


 
Hi ha ocells més grans, com la Princesa de Gales i els Agapornis, o el impactant Faisà Daurat.


 

En mig dels ocells també trobaràs el estany i el Sender de les Serps on s’amaguen serps i bitxos per a descobrir.


Pots trobar-los tots?
No et preocupis, no mosseguen! És un espai molt divertit!
Per els que prefereixen pèl a plomes, hi ha els conills nans mes bonics del planeta i uns esquirols molt juganers.


Si t’agraden les aventures has de provar l'aventura entre els arbres, al bosc!
Aquí  hi trobaràs, si et fitxes bé, tota mena d’animals del bosc, esperant saludar-te.


Hi ha guineus, cérvols, mussols, i més; tots molt amables i quiets.

Si t’ho passes bé pintant, també pots aconseguir el nostre llibre de pintar únic, amb dibuixos dels animals que hi trobaràs.
I a més també podràs fer una passejada en ruc.

I si et vols quedar a menjar, hi trobaràs una àmplia zona de pícnic!

Mini golf

Jugant en aquest mini golf orientat a les famílies podreu conèixer i veure molts animals de la selva que actualment estan en perill d'extinció!

Més informació AQUÍ 

dimecres, 4 de març del 2015

JORNADA CONTÍNUA I CONTES I UNIFORMES A L'ESCOLA



FINLÀNDIA, ALEMANYA I ÀUSTRIA OPTEN PEL MODEL CATALÀ

Alemanya ha passat de fer una jornada compactada a una de partida a primària.
Mentre que a Catalunya una seixantena d’escoles pressionen Ensenyament per demanar l’aplicació d’un horari intensiu a primària (de 9 a 14 hores), part dels països europeus han decidit fer un pas enrere i tornar a una jornada similar a la partida. Entre aquest grup hi ha el referent català, Finlàndia, però també països del centre d’Europa, com Àustria, Suïssa (la part alemanya) i Alemanya, i de l’Europa de l’Est. En canvi, l’Argentina i Grècia opten per mantenir l’horari compactat.

Els mals resultats en les proves PISA del 2003 del país germànic -que el situaven de la meitat cap al final de la llista dels països de l’OCDE en competències com les matemàtiques- van disparar totes les alarmes. Això, sumat a la reivindicació de les dones per la seva carrera laboral, va portar el govern alemany a capgirar els horaris escolars. Fins llavors els alumnes de primària entraven a les 8 o les 9 del matí i plegaven entre les 12.30 i les 13.30, en funció dels centres, que no oferien servei de menjador. Les mares, que mentre el fill estava en edat escolar com a molt tenien una feina de mitja jornada, ja eren a casa. 



Per modificar aquesta situació, el govern va obrir una línia de finançament directe als municipis que ha permès que més de la meitat de les escoles de primària i secundària obrin fins a les 16.30 hores. Aquests centres treballen amb tres opcions educatives: mantenir la jornada lectiva al matí, dinar a l’escola i fer activitats extraescolars; intercalar l’horari lectiu amb el no lectiu durant tot el dia, i, finalment, la creació d’una sisena hora que en funció de la tipologia de l’alumnat és voluntària, obligatòria per a tota la classe o només per a una part. Alhora també hi ha una oferta de 16.30 a 18.00 per als alumnes que pertanyen al nivell socioeconòmic més baix. “S’han centrat sobretot en aquest col·lectiu perquè era el que frenava la millora del rendiment educatiu”, detalla la sociòloga Elena Sintes.



Finlàndia també ha modificat l’horari incorporant el dinar com una activitat lectiva. En el seu cas, les classes comencen a les 8 del matí, d’11 a 12 dinen -tant alumnes com mestres- i a les 15 hores acaben. Aquesta etapa educativa és gratuïta, fins i tot el dinar. França va modificar els seus horaris fa un parell d’anys. Fins al 2012 feien sis hores diàries de classe els dilluns, dimarts, dijous i divendres. En comprovar que eren jornades massa llargues, el govern va optar per reduir una hora al dia i fer classes també dimecres o dissabte al matí en funció del centre i del municipi. En el seu cas, l’escola comença a les 9 i s’allarga fins a les 12.00, quan fan una pausa per dinar, i llavors de 14.00 a 15.30 fan una activitat no lectiva. Els pares que no poden anar a buscar els nens en aquesta hora poden allargar la jornada dels seus fills fins a les 18.00, però pagant.

El professor de pedagogia internacional de la UB Enric Prats defensa que en el debat de l’horari a primària s’han “d’imposar” els resultats pedagògics. “Si no hi ha grans evidències entre un horari i l’altre després s’haurien d’analitzar altres factors, com la conciliació familiar”, afegeix. Fabian Mohedano, el coordinador de la Iniciativa per a la Reforma Horària (una iniciativa impulsada per la societat civil), alerta que la jornada intensiva només es pot aplicar si s’inclou el dinar com a activitat lectiva i si va acompanyat per una modificació dels horaris laborals dels pares. “Si toques una peça les has de tocar totes, si no corres el risc de fer augmentar el fracàs escolar o les desigualtats entre alumnes”, conclou.

Font : diari ARA
 
PODEU VEURE L'ESTUDI DE LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL SOBRE AQUEST TEMA AQUÍ.


PER TAL DE PODER AJUDAR A LES FAMÍLIES DE L'ESCOLA QUE MÉS HO NECESSITEN, US RECORDEM QUE PODEU PORTAR UNIFORMES I XANDALLS QUE ELS VOSTRES FILLS I FILLES JA NO UTILITZIN.

AIXÍ MATEIX SI TENIU CONTES QUE JA NO LLEGIU A CASA TAMBÉ ELS PODEU DONAR.


MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!

dilluns, 2 de març del 2015

RECOMANACIÓ D'ACTIVITAT PEL DIUMENGE 8 DE MARÇ I PÀGINA WEB



ACTIVITAT GRATUÏTA AL MUSEU D'HISTÒTRIA DE CATALUNYA



Cada diumenge, a través de l’experimentació i la participació, grans i petits descobreixen fets i curiositats des de la prehistòria a l’època actual. 

Si teniu fills/es  entre 6 i 12 anys, el diumenge dia 8 de març podreu gaudir de l'activitat: 

"Estampar una indiana"


Hora: a les 11.30 h
Durada: 1 hora i 30 minuts
Preu: activitat gratuïta inclosa en el preu d'entrada al museu

Per a més informació podeu fer un cop d'ull a la pestanya de RECOMANACIONS  del blog.


RECOMANACIÓ DE WEB

Una mare de 1r ens recomana que mirem aquesta web http://lameva.barcelona.cat/barcelovers/cat
on s'ofereixen accessos de franc o amb descomptes a diferents espais de la nostra ciutat.



Un cop més, gràcies per les vostres aportacions.