dimarts, 28 d’abril del 2015

TALLERS PER A PARES I MARES A CÀRREC DE KRISTIAN OROZCO. MANDALES I RECOMANACIÓ



FORMACIÓ PER A PARES I MARES


"SER PADRES CONSCIENTES"  




Com ja sabeu, en Kristian Orozco, life coach, educador de pares i especialista en intel·ligència emocional, ens ofereix uns tallers en 5 sessions, una cada dijous des del 30 d'abril fins al 28 de maig de 17h a 18.30h.

Les cinc sessions tenen un cost de 20 euros (tota la sèrie) i hi ha servei de ludoteca gratuït per als nens i nenes.

El passat 18 de febrer ja vam poder gaudir d'una xerrada que va fer a l'escola sobre Intel·ligència Emocional que ens va agradar molt als pares i mares que hi vam assistir.
 
MANDALES

Per desenvolupar la creativitat dels nens
Mandala prové del sànscrit i significa cercle.

Els mandales són dibuixos circulars compostos per formes geomètriques que combinades amb colors s'utilitzen per meditar.

És una forma divertida, senzilla i molt beneficiosa d'aprendre a desconnectar la ment durant un temps, mantenint-nos en el moment present, lliures de tota tensió.






És important que sigui un treball que es faci en un ambient tranquil - es pot posar una música suau de fons- i interrompre-la abans que el nen estigui cansat- en funció de l'edat serà més o meys estona.

Els mandales els poden fer ells mateixos, amb qualsevol material i tècnica artística, o bé utilitzar plantilles predefinides o dibuixos llestos per acolorir.

Els nens - gràcies als mandales-  desenvolupen la seva creativitat, milloren la seva autoestima i poden compartir l'activitat amb un adults.

Als nens els encanta pintar i dibuixar, i en aquest sentit els mandales a més de resultar una activitat entretinguda també els beneficia, sobretot si són nens inquiets.






En el terreny terapèutic, el Psicòleg Carl Jung va intestigar els efectes sanadors dels Mandales, comprovant que quan es pinten, o simplement quan es visualitzen ens ajuden a crear harmonia interna.
 



RECOMANACIÓ


Bemoll Sostingut

Dies 3, 17 i 24 de maig; 7, 14, 21 i 28 de juny i 5, 12 i 19 de juliol de 2015

Per a públic familiar

Un espectacle de música, poesia, circ i pallassos. Un joc a cavall del passat, el present i el futur. Entre el possible i l’impossible. 




Benvinguts al món dels somiatruites, cercadors impertèrrits del present etern! A la vida hi ha moments impossibles on el temps gairebé s’atura i es converteix en instants d’eternitat, tot i que després passa... Com el circ. Com els pallassos!




Els espectadors del Festival podran acostar-se al Montseny a veure el premi Zirkólika 2014 a Millor Espectacle de Circ en Carpa.

A més, el Festival proposa als espectadors un paquet que inclou una passejada abans de l’espectacle.

I els itineraris pedagògics: El Bosc també és un Circ! per conèixer la natura pròpia del Montseny.

Durada: 90 minuts amb mitja part


Per a més informació feu clic AQUÍ

dilluns, 20 d’abril del 2015

ACTIVITATS PER SANT JORDI


VOLS VEURE QUINES ACTIVITATS ES FAN PER SANT JORDI? 

No us ho perdeu! La web de TIME OUT ens proposa activitats ben curioses com aquesta:

 


Solidaritat per Sant Jordi


Com cada any per Sant Jordi, el projecte sense ànim de lucre '1010 WAYS TO BUY WITHOUT MONEY' (1010 maneres de comprar sense diners) sortirà als carrers a vendre llibres per un preu inusual. Sota la consigna: "Les coses no són gratuïtes però poden comprar-se sense diners", podreu aconseguir llibres a la seva paradeta de la Plaça Reial pel mòdic preu d'haver de: "Trucar a la teva mare i dir-li que l'estimes " o "Ballar al carrer". Els organitzadors adverteixen però, que aquest any han apujat els preus a accions més exigents com "Adopta un animal " o "Fes-te donant d'òrgans". Finalment com a novetat en aquesta edició també posaran una paradeta a la Plaça de Sants on podreu comprar Roses i llibres amb un preu únic: donar una mica de sang. Us engresquem a deixar-vos endur per aquesta proposta original i solidària!


I PER ALS MÉS PETITS...

Un recull d'informació, llibres, poemes, llegenda, roses... i molt més AQUÍ

 



RECOMANACIONS DE LLIBRES I CONTES


DIXIT, el Centre de Documentació de Serveis Socials ha elaborat un recull variat d’assaigs, novel·les i contes infantils i juvenils de temàtica social que podeu trobar aquests dies a les llibreries catalanes, el podeu veure AQUÍ.
  



ESPEREM QUE AMB TOTA AQUESTA INFORMACIÓ POGUEU GAUDIR D'UNA DIADA BEN ESPECIAL!
  

dijous, 16 d’abril del 2015

ALGUNES FOTOGRAFIES DE LA III TROBADA ESPORTIVA

Aquí us deixem una petita mostra de la TROBADA ESPORTIVA  del passat dissabte dia 11 (A la web de l'escola aviat en podreu veure més fotografies i també del primer torn: de 6è fins a l'ESO).

Va ser un matí fantàstic!

El nostre agraïment a l'escola, als mestres i les mestres que, com sempre, es van implicar molt en cadascuna de les activitats, a tothom qui ho va organitzar i als/les  alumnes de l'ESO.



divendres, 10 d’abril del 2015

3r TRIMESTRE, III TROBADA ESPORTIVA, VÍDEO I ARTICLE



3r TRIMESTRE


Hola famílies!

Esperem que hagueu gaudit d'aquesta Setmana Santa!

Comencem aquest tercer trimestre amb empenta ja preparant, entre altres coses,  els detalls que l'AMPA dóna per Sant Jordi als i les alumnes de l'escola.



Aprofitem per recordar-vos que podeu fer-nos arribar notícies interessants, activitats per fer amb nens/es, sortides, etc., tot el que ens envieu ens serà de gran utilitat!


III TROBADA ESPORTIVA


Us recordem que demà dissabte 11 d'abril al matí tindrà lloc la III trobada esportiva  que organitza  la Comissió Família-Escola, on l'AMPA hi participa subvencionant un esmorzar que posaran a la venda (a un preu simbòlic) els/les alumnes de 4rt de la ESO, a fi d'ajudar-los per al seu viatge de final de curs.



 
 



VÍDEO I ENLLAÇ RECOMANATS


Una mare de l'escola ens ha recomanat aquest vídeo sobre les famílies:



I us deixem un altre enllaç que també ens han enviat i parla sobre els grups de whats app de pares i mares de les escoles, el podeu veure AQUÍ.