dimecres, 20 de maig del 2015

ACTIVITATS REALITZADES LA SETMANA PASSADA



XERRADA DEL JUANJO FERNÁNDEZ DIMECRES PASSAT


Com sempre, el Juanjo Fernández és aposta segura alhora d'explicar una xerrada. Aquesta de nova creació:Amb R de Respecte, va superar les expectatives d’un tema molt espinós: l’assetjament. 



Paraules com agressor, agredit, (no bullying) es van anar perfilant al llarg de la xerrada. Perquè ambdues personalitats, la d’agressor i agredit, s’han de saber identificar per a una ràpida actuació. 




 
Ens va donar una sèrie de pautes i ens va fer reflexionar sobre els diferents factors de risc i símptomes que es poden donar tant en l’agressor com en el nen agredit. 



I per últim, vam triar una bona R: La R de Ritme, Reverència, Responsabilitat, Reforç i Reflexió. 


Treballem aquestes ERRES i no les de Ràbia, Rumor, Ruptura, Rotllo, Rancúnia i Reacció.





Finalitzem amb una frase escrita en un imant amb què ens va obsequiar el Juanjo:

  
"Ets una joia valuosa i única. Que només t’avaluï la gent que vol el teu bé!"
MOLTES GRÀCIES JUANJO!


FESTA DEL PLA LECTOR EL DIVENDRES PASSAT


El passat divendres, les escoles de la dreta de l’Eixample que ja participen en el Pla Lector, es van reunir als Jardins de Florà i Tristan, on van poder gaudir d’una tarda amb tallers i activitats per als infants que pares, mares i AMPES van organitzar amb l’ajut de l’equip del Programa de Suport a la Lectura. 

Van ser tallers molt participatius, i el conta-contes del final, va tenir un gran èxit de participació. Gràcies als voluntaris i voluntàries que van estar acompanyant la tarda de divendres als nostres fills i filles, fent que gaudissin del màgic món dels llibres.

Aquest és el Taller de Passapalabra que va aportar l'AMPA del Marillac a la festa:

 
RECOMANACIÓ PEL CAP DE SETMANA

LA SAGRADA FAMÍLIA PER NENS/ES


Amb l’objectiu de descobrir als infants quins són els elements presents en aquesta obra magna de Gaudí, la Sagrada Familia organitza una visita a les dues façanes i l'interior de la Basílica per descobrir els elements naturals amagats. La visita acaba amb una activitat plàstica en què els més menuts posen a prova allò que han après. 

Edats: de 5 a 12 anys.

Preu de l'activitat: 4 €. Cal reservar prèviament a taller@sagradafamilia.org

Per veure'n més detalls (dates, horaris, etc.) podeu consultar l'enllaç a la pàgina web de TIMEOUT fent clic AQUÍ.

dilluns, 11 de maig del 2015

XERRADA PER A MARES I PARES I FESTA DEL PROGRAMA DE SUPORT A LA LECTURA


"AMB R DE RESPECTE"



Aquest és el títol de la xerrada que farà el JUANJO FERNÁNDEZ (consultor pedagògic, formador i motivador) a l'Escola Marillac el proper dimecres 13 de maig a les 18.30h fins les 20h.



Els nostres fills es relacionen a l’escola i fora d’ella, i en aquestes relacions poden ser –com els adults- passius, agressius o assertius. En ocasions es produeixen situacions d’assetjament, que poden tenir greus conseqüències, immediates i a llarg termini. Però podem fer moltes coses en el terreny de la prevenció i de l’actuació, detectant, identificant, ajudant, prenent posició... i educant els nostres fills/es també des de l’exemple personal! Aquesta xerrada pretén donar una informació acurada per desfer tòpics tot evitant l’alarmisme i fent propostes concretes des d’una perspectiva constructiva i positiva, per conviure amb la gent, desmuntant l’assetjament!

Més informació AQUÍ


Us recordem que hi haurà servei de ludoteca gratuït subvencionat per l'AMPA mentre duri la xerrada.


FESTA DEL PROGRAMA DE SUPORT A LA LECTURA

El divendres 15 de maig a les 17.30h als Jardins de Flora Tristan (parc interior d'illa C/Padilla 210), tindrà lloc una gran festa on tots i totes hi sou convidats! Hi haurà activitats, tallers i animació infantil  i l'AMPA de la nostra escola hi participa amb un "ROSCO" DE PASAPALABRA.

No hi falteu!

dimecres, 6 de maig del 2015

CAN ROGER I OBRA SOCIAL SANT JOAN DE DÉU

CAN ROGER



Can Roger sorgeix de la preocupació de diverses entitats del barri de la Sagrada Família per la greu situació econòmica per la qual travessen moltes famílies i persones, veïns i veïnes, a qui la pèrdua de la feina ha suposat un daltabaix important a les seves vides.

Es defineixen com "menjador + hort + art":

Un espai de trobada per a persones del barri que estan en una situació de vulnerabilitat.

Un espai participatiu suma de tres branques:
menjador social + hort urbà + espai d’expressió artística i cultural.

Un espai nascut de la corresponsabilitat d’entitats del barri, empreses i ciutadans que creixerà gràcies a les donacions econòmiques i materials de tots.

Si en voleu veure més detalls AQUÍ.

PROJECTE SOLIDARI "IMPLICA'T" DE SANT JOAN DE DÉU



Poques paraules més ens queden després de veure aquest vídeo.