dimecres, 21 de gener del 2015

AULES AL 2020 I PATIS ESCOLARS OBERTS AL BARRI (PROGRAMA D'ACTIVITATS)


COM SERAN LES AULES D'AQUI A 5 ANYS?


El Gabinet de Comunicació i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i aulaPlaneta han elaborat un informe que analitza els aspectes clau de l'educació del futur, posant l'accent a les tecnologies i dispositius digitals i les noves metodologies didàctiques.



Després de recaptar l'opinió de pedagogs i tecnòlegs, l'estudi Perspectives 2014: tecnologia i pedagogia a les aules analitza la situació actual de l'educació i pronostica una sèrie de canvis, basant-se en el context específic de l'Estat espanyol. La principal conclusió que pot extreure's és que es preveu una transformació radical de l'educació, que afavorirà que les aules siguin més creatives, obertes i diverses.


Els experts consultats destaquen que les metodologies didàctiques innovadores facilitaran l'aprenentatge per competències, amb una major aplicabilitat dels continguts a la realitat i activitats més pràctiques. Aquest canvi en les metodologies vindrà facilitat per l'aplicació de les TIC a l'aula. Per aconseguir aquesta ràpida evolució serà fonamental la implicació i formació del professorat, els qui hauran d'actualitzar les seves competències digitals.

El procés de canvi es durà a terme en 3 etapes, segons els experts:

El 2016, es preveu que la majoria d'aules estaran dotades de WIFI i projectors que facilitaran la utilització de llibres digitals i recursos educatius oberts. Es consolidarà el treball per projectes.


En 2018, s'incorporaran les pissarres digitals i tabletes de forma massiva a les aules. Les xarxes socials educatives cobraran força i permetran a docents i alumnat utilitzar jocs educatius en xarxa i compartir opinions, continguts i projectes. Les metodologies didàctiques es basaran en l'aprenentatge col·laboratiu i per competències.



En 2020, l'aprenentatge traspassarà les barreres de l'aula gràcies als entorns virtuals, la geolocalització i la realitat augmentada. Les aules seran més obertes i creatives.

Font: http://www.educaweb.com

PATIS DE LES ESCOLES OBERTS ALS BARRIS


Us recordem que el Programa de Patis escolars Oberts al Barri té en l’actualitat 68 centres escolars que obren les portes dels seus patis per l’ús del barri, del districte i de la ciutat.



A continuació podeu veure les dinamitzacions educatives que des de el Programa de Patis Escolars Oberts al Barri de l’Ajuntament de Barcelona faran al districte de l’Eixample durant la primera part del segon trimestre (del 12 de gener al 22 de febrer).





Volem destacar que aquestes activitat són obertes a tothom i de forma gratuïta.




Si voleu més informació podeu adreçar-vos a la pàgina web del programa www.bcn.cat/patisoberts