dilluns, 24 de novembre del 2014

FRACÀS ESCOLAR ASSOCIAT A LA PERCEPCIÓ VISUAL, MATERIAL PER A UNA LECTURA EFICAÇ I VÍDEO SUPERACIÓ PERSONAL D'UN ALUMNE.


DIFICULTATS D'APRENENTATGE I PERCEPCIÓ VISUAL
 

S’estima que d’un 15 a un 30% de les dificultats d’aprenentatge que presenten els nens/es estan relacionades amb un problema d’eficàcia i/o de percepció visual.

La visió és un procés complex i fonamental en l’aprenentatge escolar. Més de dues terceres parts de la informació que reben els/les estudiants arriben al cervell a través del sistema visual.


Els ulls són els sensors que recullen la informació del nostre entorn però només són part de tot el procés visual. Aquesta informació captada ha de ser coordinada, ordenada, comparada i processada pel cervell, i és allà on realment aconseguim veure.



Tant la lectoescriptura tradicional com l’ús generalitzat de les tecnologies de la informació i de la comunicació exigeixen al sistema visual un major nivell de rendiment. Les activitats escolars impliquen passar molt temps en visió propera, cosa que requereix unes habilitats visuals i perceptives que permetin llegir ràpidament i comprendre bé el que es llegeix. Qualsevol interferència visual és un gran factor de risc en el fracàs escolar.

En aquests casos ens pot ajudar l'optometrista, que davant d’un problema d’aprenentatge investiga, detecta i diagnostica les dificultats escolars que estan causades directament per una manca de les habilitats visuals, necessàries per la lectoescriptura. També proposa els tractaments òptims per restablir la funció correcta.

Imatge extreta de criatures.ara.cat
 
text extret de http://www.victor3d.cat/escoles/quees.html 





LECTURA EFICAÇ

A la xarxa es poden trobar força materials que ajudin a una millora de la lectura i comprensió lectora, així com a realitzar un entrenament de les habilitats necessàries per a llegir millor. Avui us portem un enllaç que creiem que serà de molta utilitat per a aquells nens/es que tenen dificultats o que volen millorar la seva eficàcia lectora.


http://www.jverdaguer.org/jsmedia/005eficas/

Podeu trobar més materials relacionats amb aquest tema a la pestanya MATERIALS EDUCATIUS del blog. 



VÍDEO SOBRE LA SUPERACIÓ PERSONAL D'UN ALUMNE


I finalment volem compartir amb vosaltres un vídeo que té un missatge motivador, sobretot no us perdeu el final!